Header afbeelding

RECLAME

Staatsbon? Termijnrekening? Een lening aan wooncoop!

Op 4 september komt er €21 miljard aan spaargeld terug in omloop in België want dan loopt de meest succesvolle uitgifte van Belgische Staatsbons af. Veel investeerders waren vorig jaar bijzonder enthousiast om deel te nemen aan deze staatsbon dankzij de aantrekkelijke rente in combinatie met de zekerheid die de Belgische staat biedt. Jij vraagt je waarschijnlijk ook af: investeer ik (opnieuw) in de staatsbon of zet ik mijn geld op een termijnrekening?

Staatbon België. Geef wooncoop een lening

Bij wooncoop durven we te zeggen dat we iets vergelijkbaars kunnen aanbieden met nog een extra voordeel: bij wooncoop weet je precies waar jouw geld naartoe gaat. Het wordt geïnvesteerd in 28 woonprojecten die bijdragen aan een eerlijkere en duurzamere woonomgeving in Vlaanderen: Brugge, Gent, Sint-Niklaas, Antwerpen, Leuven, Herentals, Genk en Hasselt. Dit is waarom al meer dan 1880 aandeelhouders en 450 leninggevers investeren in wooncoop.

Hoeveel rendement krijg je bij een lening aan wooncoop?

We hebben een gemakkelijke rekenmachine gemaakt voor jou. Via deze link kan je aangeven hoeveel geld je kan investeren, en hoeveel rendement je dan jaarlijks op je rekening gestort zal krijgen.

Ontdek in de volgende video waarom een lening geven aan wooncoop een goed idee is.

INVESTEREN IN AANDELEN/ACHTERGESTELDE LENINGEN HOUDT RISICO’S IN. JE LOOPT HET RISICO LAATTIJDIG BETAALD TE WORDEN EN EEN DEEL OF HET GEHEEL VAN DE BELEGGING TE VERLIEZEN. LEES VOORAF DE INFORMATIENOTA ( ACHTERGESTELDE LENING / AANDEEL) EN WWW.WOONCOOP.BE/INVESTERINGSVOORWAARDEN

Hoe beheerst wooncoop het risico?

Dé vraag der vragen natuurlijk. Wooncoop beheerst het risico onder andere op de volgende wijze:

  1. Wooncoop investeert bijna uitsluitend in residentieel vastgoed. Het portfolio van woningen is gediversifieerd zowel qua typologie als locatie.
  2. Voordat een nieuw project wordt opgestart, ondergaat het een grondige analyse.
  3. Als burgercoöperatie is wooncoop transparant naar haar meer dan 1880 coöperanten zodat zij mee kunnen waken over het beleid van wooncoop. Lees bijvoorbeeld het verslag van de laatste algemene vergadering.

Vergeet dus de staatsbon en geef een lening aan wooncoop.

wooncoop team 2024 coöperatief wonen. Lukas Vanelderen, Liesbeth Van Gorp, Bram Leroux, Joris De Kelver, Anne Verdoodt, Zjef Van Acker en Gerbrand Nootens (c) Michiel Devijver
Het wooncoop team anno 2024