Header afbeelding

COÖPERATIEF WONEN

In Huize Meer dan Ik komen 10 wooneenheden en gemeenschappelijke ruimtes samen, met een sterke focus op samenleven en innovatie.

Het project zet in op verbinding tussen bewoners. De tuin is zo ingericht dat het een centrale ontmoetingsplek wordt, en de gemeenschappelijke wandelpaden en ruimtes maken het makkelijk om elkaar spontaan tegen te komen. Van je eigen voordeur tot de gezamenlijke tuin: alles is ontworpen om contact en gezelligheid te stimuleren.

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met OM/AR architecten.

In de toekomst zal je je kunnen aanmelden om hier te wonen. Vul het ik-wil-wonen formulier in als je wenst op de hoogte gehouden te worden.

Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop
Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop
Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop
Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop
Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop

De 3 principes van wooncoop

Via de coöperatieve vennootschap houden we de stad in handen van de burgers. Door samen eigenaar te zijn, staan we sterker en kunnen we genieten van schaalvoordelen. We creëren schaalvoordelen op vlak van de prijs voor bouwmaterialen, maar ook de juridische, financiële, bouwtechnische en administratieve kosten en kennis worden gedeeld.

Via architectuur creëren we een meer verbonden stad. Onze woningen zetten aan tot interactie met medebewoners en de buurt. Tevens streven we in onze bewoners gelijkwaardigheid en sociale inclusie na.

icoon cooperatief_RGB_transparant

Bewoners huren bij zichzelf aan de werkelijke kostprijs. De gebouwen en de kosten van het beheer worden gedekt. Niet meer, niet minder. Bij coöperatief wonen bij wooncoop gaat ook een deel van de maandelijkse woonkost naar de aankoop van aandelen, zo bouwt de bewoner kapitaal op.

Tevens heeft het wooncoop-systeem enkele mechanismen die wonen nog haalbaarder kunnen maken: (1) vrienden en familie kunnen bewoners steunen door te investeren, (2) bewoners die meer aandelen kunnen inbrengen creëren een hogere toegankelijkheid voor anderen (3) er zijn ook solidariteitsaandelen. Via deze aandelen staan investeerders hun rendement af zodat mensen in armoede aan een lagere maandlast kunnen wonen.

icoon kwalitatief_RGB-transparant

Wooncoop beheert het vastgoed op zeer lange termijn. Hierdoor worden écht duurzame keuzes gemaakt. Er wordt gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen zodat de woningen lang meegaan. Ook isoleren we de woningen grondig en zetten we in op duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen. 

Door dit te combineren met een eerlijk businessmodel wordt de ecologische en sociale duurzaamheid ook economisch duurzaam.

icoon duurzaam_RGB_transparant

lokaal investeren met impact

Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop